Voetbal, voetbal en nog eens voetbal

voetbalHoewel mijn vorige blog ook al over het Nederlandse elftal ging, kan ik deze week niet onder weer een voetbalblog uitkomen! Zeker omdat ik veel van de WK wedstrijden vanuit de kroeg zie en dan wel vanachter de bar! Dat geeft het WK weer een heel ander uitgangspunt dan wanneer je met je bitterballen voor de TV hangt. De vorige wedstrijden van Oranje zijn voorspoedig voorlopen en vanavond maken ze kans om met 9 punten de groepsfase af te ronden.

Chilipepers en leeuwen

Maar goed ik schrijf dit nu voordat de wedstrijd begint en hoop deze blog na de wedstrijd van Nederland tegen Chili af te kunnen maken in de trend van de vele woordgrappen die rondgaan op het internet. De leukste blijven tot wel dat we met Sneijder alle kans moeten maken om de chili peper in de pan te hakken voor een mooie pan chili con carne. We weten het tegen kwart voor acht vanavond.

Eerste helft…

De eerste helft is nu 37 minuten onderweg, en mijn voorspelling is 1 -1, in rode kaarten dan wel. Hoewel de wedstrijd zelf ook heel erg gelijk op gaat is het aantal (kleine) overtredingen enorm groot. Dit geeft mij het idee dat er nog wel een aantal rode kaarten gaan vallen… Wat de uitslag van de wedstrijd gaat worden? Als ze nou beide eens zouden gaan voetballen in plaats van omvallen omdat ze aangeraakt worden? Heb je kans dat kansen zoals die van Robben in de 39e minuut er gewoon in gaan en Nederland wel met 9 punten doorgaat van de groepsfase. Een ding scheelt als het 0 – 0 blijft is Nederland op doelsaldo alsnog de winnaar van de groep en mogen ze uitkomen tegen de nummer twee van groep A.

Leuk weetje wellicht is dat dit de eerste wedstrijd is sinds 1996 dat er geen speler van het Nederlandse elftal op het veld staat met het tussenvoegsel ‘van’ in zijn naam.

Edit: de einduitslag van de wedstrijd is geworden: 2-1 voor Nederland!

Share this post

Post Comment