Oranje boven!

Waar moet ik beginnen? Wie gisteravond uh gisternacht opgebleven is om de wedstrijdoranje tegen Costa Rica tot het einde toe te volgen, heeft net als ik met kromme tenen zitten vloeken en juichen voor de televisie. Hij ging er gewoon niet in! Net op het moment dat je je er dan bij neerlegt dat het penals moeten worden, doen die Costa Ricanen nog even een enorme uitval waarbij Cillissen de bal toch even eruit weet te tikken.

Doelman wissel?

Mijn god wat een wedstrijd, wat een loeder van een wedstrijd, die toch tot op het allerlaatste moment spannend is gebleven. En toen zagen we Krul warmlopen, waarom loopt er een doelman warm Cillissen is toch in orde? Het zal ook wel, en toen kwam toch de wissel. Cillissen wist hier niets vanaf en was lichtelijk (lees best heel erg) gefrustreerd logisch ook. Maar Krul, Krul, Krul toch wat heb je toch even laten zien dat je er terecht in gewisseld werd. Held!

Ouderwets op de radio

Wie het niet gezien heeft, kan het hier terug luisteren met Jack van Gelder en Ronald van der Geer. Met alle klachten die ik heb gelezen op de sociale media over Snoeks, kan het een heel goed idee zijn om net als vroeger weer de radio aan te zetten en de tv op mute te zetten. Geniet van een schitterende penalty reeks van Nederland tegen Costa Rica met als held: Tim Krul.

Winst en huldiging dichtbij!

Mocht Nederland aanstaande woensdag 9 juli, Argentinië uitschakelen zullen ze op 13 juli Brazilië of Duitsland treffen in de finale. Mocht dit allemaal niet zo aflopen als verwacht zullen ze een dag later de troostfinale spelen tegen wederom Duitsland of Brazilië. In Amsterdam wordt er al gewerkt aan de voorbereidingen voor een mogelijke huldiging. Mocht Nederland nu komende woensdag verliezen zal er geen huldiging komen, er wordt alleen gehuldigd met de winst. Over het mogelijke programma is nog niets bekend, een rondvaart over de Amsterdamse grachten behoort tot de mogelijkheden, want op die manier hebben zoveel mogelijk Oranjefans de mogelijkheid het Nederlands Elftal toe te juichen. In 2010 was ondanks de verloren finale er wel een huldiging met ruim één miljoen bezoekers.

Wie al het voetbalnieuws alweer zat is hoeft nog maar enkele dagen met zijn ogen te rollen. Na de finale op 13 juli zal de rust vrij snel weer wederkeren, en zullen heel veel mensen weer aan andere dingen gaan denken dan het WK voetbal, en daar ook over gaan schrijven, ja daar ben ik ook bijzonder schuldig aan! Alvast mijn nederig excuus aan de mensen die niet van voetbal houden. Voor jullie het volgende weetje: Wist je dat steeds meer mensen die 65 en ouder zijn gaan scheiden? Boven de 40 jaar neemt het aantal scheidingen onder echtparen toe, waar dit cijfer voor mensen tussen de 25 en 40 juist daalt. Een bijzondere ontwikkeling, waar met name de generaties die in de jaren 60 en 70 groot geworden zijn deel van uitmaken. We zijn langer gezond en fit, en willen daarnaast liefde in plaats van gewenning. Meer lezen? Klik dan hier.

Share this post

Post Comment