Code Oranje voor Gelderland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg

Code Oranje voor Gelderland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg

bliksemHet Pinksterweekend wordt afgesloten met een weeralarm. Nu is er wel vaker een weeralarm afgegeven de laatste periode, en niet altijd terecht. Maar met het noodweer wat enkel dagen eerder al door Frankrijk en België trok met hagelstenen met een doorsnede van vijf centimeter is er wel een statement gemaakt en dit heeft wel de doorslag gegeven om dit alarm af te kondigen. Ook het feit dat Pinkpop aan zijn laatste avond is begonnen heeft bijgedragen aan waarschuwingen voor zwaar onweer en zware buien. De eerste buien zijn al voor in het begin van de middag, maar deze zijn naar verwachting slechts een voorbode van het noodweer dat in de avond verwacht wordt.

De eerste buien trekken in de namiddag al via Overijssel en Gelderland naar Duitsland en hierna zal het weer toch nog weer opklaren, genoeg tijd om de barbecue aan te steken zal er naar de verwachting niet zijn, misschien voor de snelle eters onder ons. Toch is het na de eerste buien nog weer zonnig te noemen, waarmee het Pinksterweekeinde toch nog mooi afgesloten kan worden. Omdat het Pinksteren is zijn er naast Pinkpop nog vele andere activiteiten door het hele land heen, mensen worden aangeraden om het weerbericht in de gaten te houden voor de middag en avond. De meeste heftige buien worden rond 22:00 uur verwacht in Limburg, dus liefhebbers van Metallica op Pinkpop maak de borst maar nat het zou wel eens een door de Goden bijgelicht optreden kunnen worden, donder en bliksem!

Share this post

One thought on “Code Oranje voor Gelderland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg

  1. We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor het gebruik van cookies op onze website. We zorgen dat jij niet telkens dezelfde artikelen of advertenties ziet en dat advertenties bij ons en op andere sites passen bij jouw interesses.

    Reply

Post Comment